Africa Tours CSS Sprite

Sydafrika

Det smukke vinland nær Cape Town

Sydafrika

Den berømte Panoramarute med Blyde River Canyon

Sydafrika

Kvalitetssafari, især i Kruger og naboreservaterne

Sydafrika

Stor spændvidde fra nord til syd – hele verden i et land

Sydafrika

De smukke Kapprovinser og fantastiske Cape Town

Sydafrika

Mærk din puls og kom tæt på den hvide haj

Sydafrika

Hiking i Drakensbjergene

Sydafrika

Havets kæmper opleves ved Hermanus syd for Cape Town

Drakensbjergene

Drakensberg eller Drakensbjergene er en bjergkæde som strækker sig omkring 1000 km i den østlige del af Sydafrika og danner en naturlig grænse mellem adskillige regioner i området.
Lesotho ligger inde i denne bjergkæde. Højeste punkt er Thabana Nttlenyana på 3.482 meter.

Drakensberg National Park, der ligger I KwaZulu-Natal provinsen blev i år 2000 udnævnt som verdensarvområde bl.a. på grund af bemærkelsesværdig bjergkunst, hvor der er fundet mellem 35.000 og 40.000 klippemalerier lavet af San folket, som har levet i dette område i 40.000 måske 100.000 år.
Her gemmer der sig utrolige naturperler som det imponerende Amfiteater, Tugelafloden og Tugela Falls – verdens næst højsete vandfald. Et væld af fantastiske vandreturer af varierende sværhedsgrader og længder giver mulighed for at gå på opdagelse i de mange mystiske kroge som bjergene skjuler.

Området værdsættes også for dramatisk natur med usædvanlig skønhed, og som tilholdssted for flere endemiske og truede fugle- og plantearter.

Der er mulighed for at se to gribbe-arter. Kapgribben, som er endemisk til Sydafrika, hvilket betyder at den ikke findes andre steder i verden og har sin ’højborg’ i Drakensberg området. Den lever i flokke i dens søgen efter ådsler og friske kadavere vil være spredt over store landområder. Den enkeltes søgeområde vil overlappe med de andres i flokken og således kan de holde opsyn med hinandens succes og alle ankomme til et fundet kadaver indenfor få minutter. Lammegribben er solitær og foretrækker gamle ådsler, selv tørre knogler som andre ådsels ædere ikke kan håndtere. Hvis knoglen er for stor til at sluge, vil gribben tage den i kløerne og flyve højt op over en stor sten, som den vil tabe den på, hvorefter knoglen brister og går i mindre stykker. Lammegribbens rustne farve er en slags ”make-up”, som stammer fra de jern-rige sten og skal fornyes efter hver fældning for at kunne imponere det modsatte køn.

Den enorme eland antilope, ses også og har bl.a. hjemsted i Drakenberg. Eland antilopen er verdens største antilope og kan med en kampvægt på 1000 kg være på størrelse med et lille næsehorn.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular