Africa Tours CSS Sprite

Rundrejser i Afrika

Der venter mange skønne oplevelser på vores rundrejser i Afrika. Flere af rundrejserne er med ophold i mere end et land, og som gæst rejser man som en del af en gruppe.

Indholdet kan være en blanding af store safarioplevelser, natur og kultur. Ruten er nøje tilrettelagt og er baseret på mange års erfaring.

En rundrejse giver med garanti en række gode oplevelser i Afrika.Rejser under temaet »Rundrejser i Afrika«

Få det bedste af Afrika på en rundrejse

Safarirejser er et bredere begreb, end man måske skulle tro. Afrika er et enormt kontinent, og dets placering gør, at naturen og mulighederne for oplevelser har en kæmpe diversitet. Sammenlignet med mange andre steder i verden har Afrika samtidig rigtigt meget urørt natur. Det betyder at listen over forskellige oplevelser fortsætter i det uendelige, og der er altid mere at se i Afrika. Der er vilde dyreoplevelser, storslåede naturoplevelser og kulturelle møder som vil sætte sig i hjertet for altid.
Ønsker du at få en masse afrikanske oplevelser med hjem fra samme rejse, så er en rundrejse en spændende mulighed at overveje. Rundrejserne er tilrettelagt efter, at du skal have flest muligt store oplevelser af forskellig karakter.
Der er flere muligheder for, hvordan din rundrejse kan se ud. Du kan lave en privat rundrejse eller deltage i en grupperejse. Det kan enten være en dansk gruppe med dansktalende rejseleder, eller en international gruppe med engelsktalende rejseleder. Der er også forskel på, hvordan I sover og spiser. Der er mulighed for at komme på en rundrejse, hvor I overnatter på dejlige lodges, eller tage på camping, enten fuldt serviceret eller hvor I selv skal hjælpe med lejren. Sidst men ikke mindst er der naturligvis forskel på, hvor i Afrika din rundrejse skal foregå.

Rundrejse Afrika - Det østlige Afrika

En safarirejse i Østafrika kan tage dig med til verdens to bedste safarilande, nemlig Tanzania og Kenya. I Tanzania finder du blandet andet Ngorongoro krateret. Krateret er 20 kilometer i diameter og fra kraterkanten er der 600 meter ned til bunden. På kraterbunden kan du komme på fantastisk safari, hvor du blandt andet kan møde The Big Five, som er elefanter, løver, bøfler, leoparder og næsehorn.
Man kan ikke sige safari i Tanzania uden at sige Serengeti. Serengeti National Park har et utroligt smukt landskab med savanner, akacietræer og søer, og du finder alle de dyr, som de fleste forbinder med safari. I Serengeti har du også mulighed for at møde de legendariske Big Five. Serengeti er måske især kendt på grund af migration – den årlige store gnuvandring. Her vandrer op mod halvanden million gnuer afsted efter føde og vand.
Gnuernes vandring fortsætter fra Tanzania ind i Kenya og Masai Mara. Masai Mara ligger i åben forlængelse af Serengetis økosystem, og safarimulighederne her er ligeledes udsøgte. I Masai Mara kan du udover at møde The Big Five, også opleve de store kattedyr såsom løver, leoparder og geparder. Og det er blot nogle af de dyr, du kan opleve i Masai Mara.
Tager du til Lake Naivasha søen i Kenya, kan du komme ud og sejle op ad ferskvandssøen blandt de mange flodheste, der ligger i vandoverfladen langs de frodige akacieskove. I forbindelse med en sejltur på den rolige smukke sø, er det oplagt at besøge halvøen Crescent Island på den udslukte vulkan Longonot. Her kan du opleve forskellige aber, antiloper, gnuer, zebraer, bøfler og endda giraffer.
Dertil kommer der en bred vifte af muligheder for smukke naturoplevelser og store kulturelle oplevelser.

Rundrejse i det sydlige Afrika

På en rundrejse i det sydlige Afrika vil du kunne få uforglemmelige og meget forskellige oplevelser. I Zimbabwe kan du få lov til at opleve det mægtige Victoria Falls. Victoria Vandfaldene skabes af Zambezi floden, der snævres ind i en smal kløft, hvorefter vandmasserne vælter udover klippekanten. De enorme dampskyer omgiver vandfaldene, og hele 320 millioner liter vand styrter hvert minut ud over kanten. Det er er også derfor, Victoria Falls har fået kælenavnet ”Røgen-der-tordner” af de indfødte, eller på det lokale sprog: ”Mosi oa Tunya”.
Hvis du er på udkig efter safari i Zimbabwe, er Hwange National Park et fremragende bud. Hwange er en af det sydlige Afrikas største nationalparker. Parken har det største antal pattedyr i en nationalpark i hele verden, med hele 108 forskellige dyrearter, og over 400 fuglearter. I Hwange kan du opleve parkens 30.000 elefanter, flere forskellige antilopearter, hyæner, afrikanske vildhunde og meget mere. Naturen i Hwange spænder bredt og går lige fra Kalaharis tørre sandørken til savanne og tæt, frodig skov.
Fortsætter du din rundrejse til Namibia, bør du sørge for at komme forbi Sossusvlei og Deadvlei. De smukke landskaber er en del af Namibørkenen, og er nærmest indbegrebet af Namibias skønhed. I Namibørkenen finder du verdens højeste klitter, og det er et syn uden sidestykke at opleve solopgang og solnedgang, når en symfoni af farver breder sig ud mellem klitterne.
Vil du opleve safari i Namibia, er Etosha National Park den bedste i landet. Når tørtiden kommer og vandressourcerne bliver færre og mindre, er der utrolige muligheder for at spotte dyr omkring de permanente vandhuller. I Etosha kan du opleve næsehorn, bukke, zebraer, elefanter, giraffer, løver, sjakaler og hyæner. Her er også en god bestand af både leoparder og geparder.
I det sydlige Afrika finder du også Botswana, og i Botswana er Okavango deltaet i absolut topklasse, når det kommer til safari. Okavango har et areal, der er cirka dobbelt så stort som Sjælland, og deltaet er helt unikt. Det er det fordi, vandet i deltaet aldrig når ud til havet, og fordi vandstanden er højest i tørtiden. På grund af vandstanden er deltaet en ren magnet for både planteædere og rovdyr. Blandt rovdyrene kan du både møde løver, leoparder, geparder, plettede hyæner og den sjældne afrikanske vildhund. Planteæderne består primært af giraffer, zebraer, bøfler, flodheste, elefanter og både det sorte og det hvide næsehorn.

I Botswana ligger også Chobe National Park, som også bliver kaldet for elefanternes Afrika. Her bor nemlig omkring hele 70.000 elefanter. Chobe er bygget op af et fantastisk system af flodsletter, kanaler, søer og små øer.
Skal du forbi Sydafrika på din rundrejse, er der desuden mulighed for at besøge et eller flere stop langs den sceniske Garden Route. Garden Route kan også sagtens laves som en rundrejse i sig selv. Ruten snor sig langs Sydafrikas kyst fra Mossel Bay i vest til Tsitsikamma i øst. Garden Route er især for dem, der ønsker at få store naturoplevelser langs havet. På vejen gøres der stop i de charmerende byer langs kyststrækningen.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular