Africa Tours CSS Sprite

Kenya

Kom helt tæt på Afrikas fantastiske dyreliv

Kenya

Fællesskab og et stort udbud af rejser med dansk rejseleder

Kenya

Mange spændende kulturer, bl.a. de farverige masaier

Kenya

Hør alle lydene fra savannen - indkvartering i telte er populært

Kenya

Migration - den store gnuvandring krydser den mægtige Mara flod

Kenya

Besøg og få en rundvisning på Karen Blixens Farm i Nairobi

Kenya

Enestående variation i landskaber, natur og dyreliv

Kenya

Ta´ med på ballonsafari og få et view ud over Masai Maras savanne

Tsavo National Park

Tsavo National Park er Kenyas ældste og største nationalpark målt på areal. Godt 22.000 kvadratkilometer er parken, der er opdelt i to; Tsavo East og Tsavo West. Tsavo East udgør heraf godt 14.000 kvadratkilometer. Tsavo National Park er et af de største fristeder i verden for vilde dyr, og har altid været særlig kendt for at huse store koncentrationer af elefanter.
I Tsavo East er jorden særlig jernholdig og dette gør, at jorden (og sandet) er rødt. Deraf også det velkendte udtryk; Tsavos røde elefanter. Landskabet i Tsavo East er relativt fladt, mens landskabet i Tsavo West er meget mere kuperet. 
I Tsavo West finder man den berømte kilde, Mzima Springs, hvor der hver dag strømmer mere end 200 millioner liter vand til blandt andet floder i området, deriblandt den berømte Galanaflod. Mzima Springs forsyner også Kenyas andenstørste by, Mombasa, med friskt drikkevand. Mere end 30 millioner liter vand ledes dagligt til Mombasa.
Som rejsende i Tsavo West er det oplagt at aflægge Mzima Springs et besøg, da der let ses flodheste, krokodiller, aber og fisk. Området ved Mzima er også dejligt skyggefuldt med papyrus, daddel- og raphia palmer.
I Tsavo West ses også de store baobabtræer og her er i det hele taget et utroligt smukt landskab. Af dyr i dette område kan blandt ses et stort og rigt fugleliv, løver, leoparder, bøfler, gazeller og antiloper.
Fra flere steder i Tsavo West er der rig mulighed for at se Kilimanjaro, der er beliggende på den anden side af grænsen til Tanzania ligesom de smukke Taita Hills omslutter området.
Naturen i Tsavo East er mange steder ganske flad og med et tørt halvørken-lignende landskab med tornbuske. Her ses også små sumpe, det berømte vandfald, Lugard’s Fall, og Galanafloden .I Tsavo East ses giraffer, impalaer, zebraer, bøfler, elefanter  og også løver og geparder.
Løverne i Tsavo blev i sin tid gjort berømte i bogen ”The maneaters of Tsavo” – Oberst Pattersons fortælling om de to menneskeædende løver, der skabte ødelæggelse og død i forbindelse med anlægningen af jernbanen mellem Nairobi og Mombasa i begyndelsen af 1900-tallet.
Såvel Tsavo East som West kan nås fra både Mombasa og fra Kenyas hovedstad, Nairobi. Strækningen Nairobi – Mombasa er i fugleflugtslinje godt 500 kilometer. Tsavo East og Tsavo West er – og særligt på grund af den relativt korte kørselsafstand - oplagte udflugtsmål i forbindelse med en badeferie langs Kenyakysten.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular