Africa Tours CSS Sprite

Kenya

Kom helt tæt på Afrikas fantastiske dyreliv

Kenya

Fællesskab og et stort udbud af rejser med dansk rejseleder

Kenya

Mange spændende kulturer, bl.a. de farverige masaier

Kenya

Hør alle lydene fra savannen - indkvartering i telte er populært

Kenya

Migration - den store gnuvandring krydser den mægtige Mara flod

Kenya

Besøg og få en rundvisning på Karen Blixens Farm i Nairobi

Kenya

Enestående variation i landskaber, natur og dyreliv

Kenya

Ta´ med på ballonsafari og få et view ud over Masai Maras savanne

Kiambethu Te Farm

Blot en kort køretur fra hjertet af Nairobi, ligger Kiambethu Farm ved Limuru. Kiambethu Farm tilbyder et hyggeligt indblik i hverdagen på en te plantage.

Kiambethu Farm blev i 1910 købt af AB McDonell, som startede driften af stedet. AB McDonell var den første til kommercielt at producere og sælge te i Kenya. I dag er te en af Kenyas største eksport varer. Fem generationer har levet på farmen og i dag er farmen drevet af AB McDonells barnebarn Fiona Vernon. Villaen, som hører med til farmen, er placeret i plantagens smukke have, og ligger omgivet af te marker og frodig skov. I skoven finder du blandt andet colobus aber. Fra villaen er der udsigt til både Mount Kilimanjaro og Ngong Hills, med grønne temarker i forgrunden der strækker sig, så langt øjet rækker.

Nyd en frokosttur på farmen med Fiona
Turen rundt på plantagen starter typisk klokken 11, hvor der nydes en kop te eller kaffe. Mens de varme drikke indtages, bliver der fortalt om farmens historie og processen bag te-fremstilling. 
Herfra er der en spadseretur gennem den omkringliggende skov med farmens egen guide. Den kenyanske guide vil undervejs identificere planterne, og forklare hvordan de traditionelt er blevet brugt. Han vil også komme omkring, hvilke forhold der er nødvendige for te produktion. Når man kommer forbi te samlerne i markerne, kan man også se, hvordan de fra hver plante plukker de to øverste blade og knoppen. Te har brug for godt med nedbør, hvilket der er rigeligt af i området, så der bliver høstet te hele året rundt. Når teen er plukket, bliver den sendt til fabrikkerne for at blive behandlet. Herfra bliver den solgt på det lokale og det internationale marked. Kenya er i dag verdens tredjestørste te producent kun overhalet af Sri Lanka og Indien. På turen gennem skoven skal man huske, at holde øje med colobus aberne der bor her. Som afslutning på rundvisningen kommer man igennem de smukke haver, som er hjem for et rigt udvalg af farvestrålende blomster og tropiske fugle.

Turen går tilbage til villaen for at nyde en lækker drink på verandaen inden frokost med en betagende udsigt over te markerne. Herefter nydes den superlækre tre-retters frokost buffet, som er tilberedt af Fiona med friske råvarer fra farmen.
En rundvisning på Kiambethu er en fantastisk lille smuttur, hvis man er i området. Oplevelsen er både lærerig, smuk og smagfuld.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular