Africa Tours CSS Sprite

Kenya

Kom helt tæt på Afrikas fantastiske dyreliv

Kenya

Fællesskab og et stort udbud af rejser med dansk rejseleder

Kenya

Mange spændende kulturer, bl.a. de farverige masaier

Kenya

Hør alle lydene fra savannen - indkvartering i telte er populært

Kenya

Migration - den store gnuvandring krydser den mægtige Mara flod

Kenya

Besøg og få en rundvisning på Karen Blixens Farm i Nairobi

Kenya

Enestående variation i landskaber, natur og dyreliv

Kenya

Ta´ med på ballonsafari og få et view ud over Masai Maras savanne

Meru National Park

Meru National Park er vild og smuk, og det er en af de mindre besøgte safaridestinationer i Kenya. Den 870km2 uspolerede nationalpark har gennem de seneste år udviklet sig til en safaridestination, som sagtens kan måle sig med flere af de mere kendte safariområder som for eksempel Tsavo.

Fra parkens safarigæster kommer der løbende flere og flere meldinger, om at The Big Five er blevet spottet. The Big Five er elefanter, løver, leoparder, næsehorn og bøfler, og det er de fem dyr, som vildtjægerne i gamle dage anså for at være de sværeste at fange og nedlægge. Dertil kan man også opleve både geparder, zebraer, gazeller og adskillige andre af de savannedyr, som mange rejsende har en drøm at møde. Langs floderne kan man også være heldig at møde både flodheste og krokodiller, og det er også tilladt at fiske efter barbus og maller i Tara Floden.

Fuglelivet i Meru er noget udover det sædvanlige, og der er blevet registreret over 400 fuglearter bl.a. den sjældne afrikanske svømmerikse, den rødhalsede falk, den brunryggede spætte, fiskeørn og Pel's fiskeugle.

Landskabet i Meru National Park er i høj grad karakteriseret af de mange floder og strømme, der løber gennem parken på kryds og tværs. Det nærmest gitterlignende system af de mange floder og strømme, gør at området næsten føles som et stort patchwork. Derudover er landskabet yderst alsidigt. Mod nord finder man frodige skovområder på siderne af Nyambeni bjergkæden, nordøst for Mount Kenya, som ligger i optil 1000 meters højde. Mod nord finder du også flere sumpområder, som er fremragende til safarikørsel i parkens tørtid. Bevæger man sig mod sydøst langs Tana floden, som er Kenyas længste flod, bliver landskabet tørrere og vejret varmere, og højden kommer ned på omkring 300 meter. I den sydlige del af parken er det ellers flade landskab også præget mere af klipper og kopjer. Blandt disse er den ikoniske Elsas Kopje ved Mughwango Hill den mest kendte. Elsas Kopje er begravelsesstedet for løvinden Elsa, der er kendt fra Joy Adamsons bog ”Born Free”. Bogen handler om Adamson ægteparrets research af løver og leoparder, hvor løvinden Elsa var den mest kendte af dem.

Vind 4 billetter til
Ree Park Safari

Vi trækker en vinder hver måned blandt alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Footer-formular